G

VELKOMMEN

 
 
 
Hvorfor jeg blev amatørkunstner .
 
Glæden manglede i mit barndomshjem og jagten efter den.
 
 Fraværet af glæden  opdagede eller registrede   jeg allerede som 2-3 årig. Den manglede glæde   var egentlig ikke så sært med en fraværende  far, der temmelig sikkert efter min  overbevisning  havde post traumatisk stress, eftersom vi børn mange år senere  kunne af læse  om et tidligt barndoms traume  i en af  hans bøger   med en tysksindet  far ,der  havde været soldat under 1. verdenskrig. Farmor var dansksindet .

I pressen og på nettet  kan man alt for ofte læse beretninger om hvilke frygtelige kvaler  overlevende soldater   i nutiden   har måttet kæmpe med. Mange Vietnam-veteraner begik selvmord og  enkelte unge danske mænd der var med på Balkan valgte også den vej  , nogle fik post traumatisk stress .. På Tv så man jo også gamle film om 1. verdens krig rædsler . For få år tilbage kørte krigen 1864 på TV skærmen som filmserie .
 
.Min farmor`s  bror kom som en 18. årig gut under 1. verdenskrig  til fronten  som hesteoppasser.. Ifølge min far elskede min onkel  heste overalt på jorden og tålte ikke de led  alle de smerter når granater og kanoner  lemlæstede dem. for ikke at forglemme de øredøvende brag og drøn, så  han blev sendt syg hjem og kom på Augustenborg statshospital. Jeg ved ikke om det var granat-chok.. Jeg synes  han som et helt ungt menneske   reagerede naturligt på krigsvanviddet ved fronten  med at blive som et barn igen. Alle krige er vanvid , orkestret af magtgale mænd og temmlig sikkert også af kvinder.
.
.Min onkel besøgte engang vores barndomshjem og ved frokostbordet sang han en  børnesang for os, alt  mens hans øjne tindrede og lyste op  af glæde.

Denne oplevelse var et uforglemmelig øjeblik. Jeg fornemmede øjeblikket som  om der lå meget mere af skjult betydning under hele seancen, som om  hans spontane sangglæde  var en hyldest  til alle hans søsters børnebørn ,  en sanghyldest for livet gik videre for de nye

og kommende generationer i hans slægt.Min onkel fik jo ikke selv  chancen for at sifte famile pga krigen, nåede måske ikke at få sig en kæreste .

 

Livet går jo op i bakke og dal for os alle og på et tidspunkt begyndte jeg at samle alle de glæder eller gyldne øjeblikke fra barndommens dage sammen, indenfor de kreative eller kunstneriske rammer.. Vi børn  i en stor søskendeflok var jo mile  vidt forskellige og måtte hver i sær eller på egen  hånd  erobre vores eget springbræt eller platform til  glæden, alt efter vores i boende natur og talenter og alt efter den familie vi senere  fik  stiftet.. Samt alt efter om vores svigerforældre var yngre eller af ældre årgang

.

    Det blev en  nødvendighed at opsamle alle de ting der havde haft betydning  for mig. op igennem livet . Billeder af hændelser i barndommens land  er fastfrossen på nethinden og mangler kun at blive bragt til fuldførelse  på malerlærrederne , i fald mine øjne forbliver intakte.

med alderen forringes synet,

 

Hvad jeg kan opridse  af ting af betydning til glæden er:

Den årlige ferie  i skolernes sommerferie  til Ålbæk nær Skagen, deraf alle kludebilledne, drivtømmer og kranse og skulpturer. Pt. .ligger et par drivtømmer-kævle  på tegnbrættet hvori der skal modelleres  ansigter  i ler i   så de bliver til natur- spirit. I min mormors hus gennemgik jeg som barn  hendes gamle ugeblade for tegnserier oa. stof for børn samt annoncer om pennevenner rundt i verden.

 

Jeg  kom til at elske amerikansk folkekunst gennem  min muse Jane Spakowsky  hun har den mest elskelige måde at undervise på over nettet-  Gennem Jane har jeg lært at modellere -og sy folkekunst dukker samt at male portrætter..Dengang jeg var ny på Janes side, var der et medlem der var så sød at sende mig noget værktøj (hårdt plastik-sugerør)  til at  vende dukkeben og arme med. I kuverten vedlage hun et smult dekoreret manilla mærke som tegn på venskab på nettet.. Jeg kvitterede med at sende hende  en lille gave.Pt deltager jeg på Janes workshop med mixed media portrætter.

 Artmoney kunst med foto af mine folkekunst-dukker med en passende baggrund. Baggrundsoptagelser af steder j der er  besøgt, indhyldet med gode minder  ,  naturen er en vedvarende kilde til fryd . ,. Især det at køre i tog og se landskabernes skiften passere togvinduet. er livsbekræftende ..Ellers ynder jeg  at placere mine dukker ved blomster i vores have, når der skal tages foto- optagelser..
 
I sommers mødte jeg i forbindelse med et loppe-og udstillings arrangemet et ægepar, der under en ferie i England  havde  oplevet et steampunk optog i forbindelse med en 
 
steampunk festival
 
de var så venlige at sende mig billeder derfra, hvad jeg naturligvis blev meget glad for. Billederne kan se i menu under  steampunk , de  mangler at blive forarbejdet til artmoney.

Det skal også være sjovt at lave kunst men kunst må også gerne have et budskab om end det er nok

så tungt ., så kan der være terapi i det ..Som amatørkunstner lægger jeg vægt på at andre  fritdsintersser eller hjemmesysler kommer med ind på min  side . Især har jeg for en tid dyrket  slægtshistorie i det helt  små og været betaget af  beretninger  om  tidligere tiders slægtsgårde..
 
År 2019.
Pt  følger jeg med  på TV  om livets opskrift med Sisse Fisker som vært, om hvordan man lever længere. En af udsendelsener foregik på den græske ø Ikaria , en anden udsendelse,  om  en ø ved Puerto Rico, hvor tre generationer levede sammen  og var delvis selvforsynede. Mange på øene blev over 100 år. De havde ikke el,. De  boede i tre huse og havde meget nærvær omkring måltiderne, der  til dels foregik udendørs ved åbne ildsteder.På Sardinen og i Japan har indbyggerne  også en længere levetid.
Den livsstil   på de øer  TV`s   Sisse  besøger ,virker helt sikkert  tiltalende på   nogle i vores samfund i sær dem , der blev stresset   af vores dages skolesystem.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Jeg er medlem af Artmoney i Aarhus  som Anna Venø. Anna er efter min mormor og Kirsten er efter min farmor som hed Kirstine, skifter lidt med dem   :)

 

Ellers er jeg medlem af flere facebook grupper.

 

Praktiske oplysninger :
---------------------------


For ved selvsyn at se mine værker for evt et køb eller drøftelse af en fælles udstilling  - Ingen købetvang.. Kontakt mig venligst på min kontakt -rubrik, hvor du kan stille spørgsmål.. eller lave en aftale om et besøg . Eller ring tlf. 61602790, men bedst på kontakt-rubrik.

Hvert år den første lørdag i sep. , deltager jeg med min kunstbod på det traditionsrige gadeloppemarked på Ny Møllevej og 2  andre nabogader. Mit  alias er :         The North Sea Mermaid universe .
 
Kirsten Venø